I en periode bestående av X antall eksamener i tillegg til jobb, så er stress uunngåelig. Det kommer og går på en jevnlig basis, og det kan lett ta over oss med mindre vi tar tak i problemet. Husk at det er lov å ta et pust i bakken, folkens! Heldigvis er det mange ting vi kan gjøre for å minimere og takle stress på en bedre måte. Her er rådene jeg prøver å følge:

1. Fokuser på det positive – Når du føler deg aller verst, ta deg litt tid til å reflekte over de små tingene du setter pris på her i livet. Tenk gode tanker, og vær takknemlig

2. Se det store bilde – Sett perspektiv over situasjonen. Spør deg selv hvor viktig det vil være i det lange løp. Vil det være like viktig om en måned? Ett år? Er det noe virkelig verdt å bli opprørt over?

3. Rydd opp – Dersom ditt hjem, kontor eller andre arbeidsområder er skittent og rotete, vil det garantert påvirke din mentale velvære. Ta deg litt tid å rydd opp i de mest uorganiserte områder, og du skal se hvordan du vil puste lettet ut i etterkant.

4. Tilgi – Aksepter det faktum at vi lever i en uperfekt verden, og at folk kan gjøre feil. Gi slipp på sinne og bitterhet, og gå videre med ditt liv uten negativ energi fra andre.

5. Spis riktig  – Ditt forhold til mat er svært beslektet med ditt stressnivå, tro det eller ei. Men det er dessverre da vi har mest å gjøre, at vi som oftest glemmer å spise riktig. Lag en liten huskelapp over hva og når du skal spise i.l.a. dagen, så du ikke ender opp med junkfood som den «beste» løsningen.

6. Snakk med en venn – Noen dager vil man føle seg mer nedfor enn andre. Sånn er det bare. Hvis du føler deg overveldet, snakk med en venn om hva som plager deg. Det er utrolig hvordan en betryggende stemme, med positive og rasjonelle råd kan selv for det minste øyeblikk sette alt i perspektiv.

7. Smil og le ofte – Det er ingen nyhet at våre følelser er koblet til hjernen. En god latter kan bidra til å avlaste noe av spenningen og forbedre situasjonen. Ta deg en pause og se på en komedie!

8. Gå ut – Sollys er en viktig kilde mot depresjoner, spesielt på vinteren. Men selvom vi ikke alltid har tilgang til sol her til lands, så er naturen generelt en fantastisk antidepressiva. Ta deg en tur ut og opplev det naturen har å tilby.

9. Vær aktiv – Å være aktiv betyr ikke nødvendigvis å løfte tunge vekter på treningsstudio eller trene som en gærning til et maraton. En kort spasertur eller bare å strekke seg litt under en pause på jobb kan bidra til å lindre stress.

10. Ikke utsett – Jeg blir stort sett stresset når jeg har mange ting å tenke på. Bruk en planlegger for å holde styr på gjøre-lister; vær organisert. Å prioritere rett kan hjelpe til å bryte ned dine ansvarsoppgaver og gjøre dem mer håndterbare. Fokuser på det som virkelig betyr noe for deg.

-M

Blog class: 3 simple ways to stop procrastinating (and start working!)